Kirjaston toimipisteet Helsingissä ovat auki vain taideyliopistolaisille rajoitetuin palveluin: KuvAn ja TeaKin toimipisteet 30.4. asti ja SibAn toimipiste 9.5.2021 asti. Kuopiossa kirjaston asiakaspalvelu on avoinna ma-pe 12-14. Lue lisää.

Koronaviruksen vaikutukset Taideyliopistoon: Lue viimeisimmät tiedot ja ohjeistukset

Haku

Miten aloitan haun Arscassa?

Hakuvaihtoehdot Arscassa:

Vapaa sanahaku ja rajaus

  • Haku on helpointa aloittaa kirjoittamalla hakusanoja hakukenttään haluamastasi aiheesta tai aineistosta.
  • Hakukentän päässä olevasta pudotusvalikosta valitsemalla voi kohdistaa haun otsikkoon, tekijään tai aiheeseen. Vaihtoehto "Kaikki osumat" kohdistaa haun kaikkiin haettavissa oleviin tietoihin.
  • Ensimmäisen haun jälkeen on mahdollista rajata hakutuloksia esimerkiksi käyttöoikeuksien, aineiston sisältötyypin tai valmistusvuoden mukaan.
  • Ideoita hakujen muotoiluun saat perushaun ohjeistuksesta.

Tarkennettu haku

Miten tarkastelen hakutuloksia?

Kun teet haun Arscassa, haun käynnistäminen ohjaa hakutulossivulle, josta löydät hakusanojasi vastaavaa aineistosisältöä. Hakutuloksia voi rajata hakutulossivulla (ks Hakutulosten rajaaminen -osio). Jos Arscasta ei löydy hakuasi vastaavaa aineistoa, ilmoittaa haku siitä erikseen.

Hakutuloslistasta pääset aineiston tarkkoihin tietoihin otsikkoa napauttamalla. Hakutuloksen kuvaketta tai kuvaa klikkaamalla saat auki suuremman kuvan ja osan tiedoista esikatselunäkymässä.

Osaan aineistosta tarjotaan latausmahdollisuus. Muistathan kuitenkin tarkistaa esimerkiksi kuvien käyttöoikeudet aineiston omista tiedoista.