Tietoa Taideyliopiston Finnasta

Taideyliopiston Finna on hakuliittymä, joka tarjoaa käyttöösi Taideyliopiston kirjaston painettuja ja sähköisiä aineistoja kootusti yhdestä paikasta. Finnassa on kaikkien tieteenalojen aineistoja, esimerkiksi painettuja ja elektronisia kirjoja ja lehtiä, elektronisia artikkeleita kokoteksteinä sekä opinnäytteitä.

Mistä löytyy mitäkin?

Taideyliopiston Finnan aineistot on jaettu neljälle hakuvälilehdelle, jotka saat näkyviin tehtyäsi minkä tahansa haun.

"Kirjaston kokoelmat" -välilehdeltä löytyvät:

  • kirjaston kokoelmatietokanta Arscan aineistot
  • Taideyliopistossa käytössä olevat e-kirjat ja e-lehdet (haettavissa kirjan tai lehden nimellä)
  • Sibelius-Akatemian digitoidut aineistot doria-tietokannasta
  • Taideyliopiston julkaisuarkisto Helda-tietokannasta

"Kansainväliset e-aineistot" -välilehti näyttää hakutulokset keskitetystä e-aineistoindeksistä (Primo Central Index eli PCI) joka sisältää satoja miljoonia pääosin englanninkielisten artikkeleiden viitteitä sekä satojatuhansia e-kirjoja. Kaikki Taideyliopistossa käytössä olevat e-aineistot eivät ole mukana PCI:ssä, joten kannattaa käyttää myös aineistojen omia käyttöliittymiä, joihin pääset kirjaston kotisivujen tietokantalistan kautta. PCI ei myöskään rajoitu pelkästään Taideyliopiston opetusaloihin, vaan sisältää tietoja kaikilta tutkimusaloilta, joten PCI:stä löytyy myös paljon artikkeleita joihin Taideyliopistolla ei ole pääsyä.

Kotimaisten artikkelien tietoja voit hakea ARTO-välilehdeltä. Arto sisältää pääasiassa artikkeleiden viitetietoja, mutta myös jonkin verran linkkejä kokonaisiin artikkeliteksteihin.

Vaari-välilehdellä voit tehdä hakuja Kuopion varastokirjaston aineistoon, joka on käytettävissä yhteislainauksen kautta (Finnassa nimellä "kaukolainatilaus"). Yhteislainaus on ilmaista Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle, muille asiakkaille palvelu on maksullinen.

Lehdet Finnassa

Finnassa on erillinen lehtilista, johon pääset klikkaamalla etusivulta otsikon "Selaa aineistoja" alta linkkiä "Lehdet". Listalla ovat kaikki Taideyliopistossa käytettävissä olevat lehdet, sekä painetut että elektroniset. Sivun yläosan hakulaatikosta voit hakea lehden nimellä tai nimen osalla (esim. "music education" tai "british journal of"). Nimellä hakemisen sijasta (tai lisäksi) voit klikkailla oikeasta reunasta erilaisia aihealue- ym. rajauksia.

Hakutuloslistalla näet oikealla palstalla mistä e-lehti on saatavissa ja miltä vuosilta. Tästä pääset linkkien kautta e-lehtiin. Jos klikkaat ensimmäistä linkkiä "SFX", pääset SFX-valikkoon jossa on samat tiedot tutussa muodossa ja linkit aineistoihin. Painetun lehden tunnistat siitä, että sen nimen alla lukee "Aikakauslehti" eikä "E-kausijulkaisu". Sen saatavuustiedot saat klikkaamalla lehden nimeä.

Taideyliopiston Finna ja Finnan kansallinen näkymä

Taideyliopiston Finna on kansallisen Finna-palvelun paikallinen näkymä. Tämä tarkoittaa sitä, että Taideyliopiston kirjaston henkilökunta on rakentanut Taideyliopiston Finnan niin, että se parhaiten palvelisi erityisesti Taideyliopiston kirjaston asiakkaiden tarpeita. Taideyliopiston kirjasto ylläpitää ja kehittää Taideyliopiston Finnan käyttöliittymää. Finnan kansallisesta näkymästä voit hakea kaikkien Finna-palvelussa mukana olevien kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja yhdellä kertaa, mutta kansallisen näkymän kautta ei pääse käsiksi lisensoituihin e-aineistoihin. Tietoa Finnasta ja mukana olevista organisaatioista saat Mikä Finna on? -sivulta.

Palaute

Kaikki Taideyliopiston Finnaa koskeva palaute on meille tärkeää. Palautetta voit antaa tällä lomakkeella.