Haku

Tietoa Arscasta

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on hakuliittymä, joka tarjoaa käyttöösi Taideyliopiston kirjaston painettuja ja sähköisiä aineistoja kootusti yhdestä paikasta. Arscassa on kaikkien tieteenalojen aineistoja, esimerkiksi painettuja ja elektronisia kirjoja ja lehtiä, elektronisia artikkeleita kokoteksteinä sekä opinnäytteitä.

Mistä löytyy mitäkin?

Hakupalvelussa aineistot on jaettu kolmelle hakuvälilehdelle, jotka saat näkyviin tehtyäsi minkä tahansa haun.

"Kirjaston kokoelmat" -välilehdeltä löytyvät:

  • kirjaston painetut aineistot
  • Taideyliopistossa käytössä olevat e-kirjat ja e-lehdet (haettavissa kirjan tai lehden nimellä)
  • Sibelius-Akatemian digitoidut aineistot Doria-tietokannasta
  • Taideyliopiston julkaisuarkisto Helda-tietokannasta

"Kansainväliset e-aineistot" -välilehti näyttää hakutulokset keskitetystä e-aineistoindeksistä (Central Discovery Index eli CDI) joka sisältää satoja miljoonia pääosin englanninkielisten artikkeleiden viitteitä sekä satojatuhansia e-kirjoja. Kaikki Taideyliopistossa käytössä olevat e-aineistot eivät ole mukana CDI:ssä, joten kannattaa käyttää myös aineistojen omia käyttöliittymiä, joihin pääset kirjaston tietokantalistan kautta. CDI ei myöskään rajoitu pelkästään Taideyliopiston opetusaloihin, vaan sisältää tietoja kaikilta tutkimusaloilta, joten CDI:stä löytyy myös paljon artikkeleita joihin Taideyliopistolla ei ole pääsyä.

Arsca ja Finna.fi

Taideyliopiston Finna-palvelu Arsca on kansallisen Finna-palvelun paikallinen näkymä. Tämä tarkoittaa sitä, että Taideyliopiston kirjaston henkilökunta on rakentanut Taideyliopiston Finna-palvelu Arscan niin, että se parhaiten palvelisi erityisesti Taideyliopiston kirjaston asiakkaiden tarpeita. Taideyliopiston kirjasto ylläpitää ja kehittää Arscan käyttöliittymää. Finnan kansallisesta näkymästä Finna.fi:stä voit hakea kaikkien Finna-palvelussa mukana olevien kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja yhdellä kertaa, mutta kansallisen näkymän kautta ei pääse käsiksi lisensoituihin e-aineistoihin. Finna.fi:stä löydät myös suomalaisten artikkelien viitetiedot, joita haettiin ennen erillisestä Arto-tietokannasta. Tietoa Finnasta ja mukana olevista organisaatioista saat Mikä Finna on? -sivulta.

Palaute

Kaikki Arscaa koskeva palaute on meille tärkeää. Palautetta voit antaa tällä lomakkeella.